Slappna av

Tror jag haft för stort fokus, återigen, på vad vågen visar. Har blivit besatt av "quickfix" istället på att hitta glädjen i att träna, och laga mat. För det är inte roligt om det enda hjärnan säger är "du måste" istället för "du vill". Hur många gånger har jag inte bokat in passen men dagen innan eller samma dag avbokat för att jag verkligen inte vill. Jag behöver slappna av lite. Kanske ta juni och juli och inte tänka på det så mycket på det, inte ens ställa mig på vågen helt enkelt.
 
Med det menar jag såklart inte att onyttigheterna ska flöda. Jag har kollat upp några enkla men goda recept från min Paleopärm som jag tänker hålla mig till. Sluta med att tänka inte istället för okej eller mindre. Ibland är jag verkligen antingen eller. Att fixa mina "problem" innan semestern kommer inte att gå men jag kan fortfarande göra ändring som på lång sikt löser dem. Kanske lite effekt till semestern.
 
Jag har varit väldigt lat och oinspirerad när det kommer till mat. Det måste jag erkänna. Istället för att lägga tid på att handla och laga mat med bra råvaror så har det varit enklare att slänga ihop något snabbt, halvfabrikat eller köpa hem måltid. Det har resulterat i 5 kilo plus sedan november. Då ambitionen redan var att bli av med 5. Helt plötsligt är jag 10 kg från mitt mål istället för 5. Så onödigt! Men att pendla har varit en stor omställning för mig som jag inte riktigt fått kläm på rutinerna med. Jag måste kanske sluta vara frustrerad med mig själv att jag inte orkade ta tag i detta tidigare.
 
Det finns lite att ta beslut över till nästa år. Lite händer på nuvarande jobb, lite privat och funderingar om hur jag vill ha det. Vad vill jag göra? Hur ska jag göra för att lyckas? Kan iallafall säga att jag är imponerad av alla som pendlar år in och år ut, jag hatar det verkligen.
 
Jag låter lite bitter kanske just nu men... något känns inte helt rätt och jag har fastnat i en negativ spiral. Jag behöver fundera över hur jag ska lösa det. Sen är det säkert ryggsmärtan som talar lite med.
 

Midsommar

Jag har inte orkat skriva om min midsommar, det är till stor del pga min rygg. Helt slut! Man blir trött av att ha ont, enda fördelen är att jag inte har så mycket matlust. Idag kunde jag nästan gå ordentligt till jobbet men ont gör det. Men jämfört med i måndags så är det bättre.
 
I vilket fall spenderade jag midsommar i Lindsbro. Åkte ut mitt på dagen på Midsommarafton och åkte hem på söndag eftermiddag. Midsommar var ändå ganska lugn, vi gjorde en midsommarstång och grillade. Jag och Malin fick för oss att cykla iväg på en 25-årsfest hos en kompis. Sen fick vi cykla hem i regnet. Totalt 1,5 mil.
 
På lördagen var det kubbturnering i byn. Tror 20 lag deltog. Vi hade 3 lag anmälda. Det gick inte så bra för vårat lag men grabbarna vann hela skiten. Lär vi få höra om en tid framöver.

Har pajat ryggen

Nu låter rubriken aningen dramatisk men det gör verkligen skitont. Kan inte riktigt svara på vad jag har gjort egentligen. Men två anledningar kan vara att jag i fredagsnatt till lördag var ute och cyklade totalt 1,5 mil på Sveriges sämsta cykel (hög sadel, lågt styre och dåligt pumpade däck) samt att jag sovit i en tältsäng hela helgen.
 
Detta har resulterat i att musklerna i ryggen tackat för sig och det med besked. Gör mitt bästa för att stretcha ut ryggen med jämna mellanrum och försöker röra på mig men det är smärtsamt. Nu på morgonen har jag pillat i mig en alvedon och en ipren samt att jag smetat på Reparil på hela ländryggen. Inte nog med det fick jag stanna till på apoteket igår och köpa värmeplåster så har sovit med ett inatt. De är inte billiga. 119 kr för 2 st.
 
Gör ett till inlägg om de trevliga delarna av midsommaren senare. Nu ska jag kämpa mig genom dagen.