Valborg

Skvalbort, Kvalborg, Valborg och Finalborg. Fyra dagar som vi uppvuxna i Uppsala är väl insatta i (vill jag tro iallafall). Det är väl framförallt fyra dagar som förknippas med lite för mycket av det goda och lite mer bakisångest efteråt. Har man inte firat Valborg i Uppsala så har man missat något... eller inte beroende på.
 
I´ve done it all, lite för många gånger dessutom. Champagnefrukost, Forsränning, häng i Ecoparken, häng på brygga längs Fyrisån, rullat i slottsbacken (alldeles för ung), Champagnegalopp, utgång på diverse uteställe eller nation, rumla hem på småtimmarna, sova för få timmar och mösspåtagning. Skvalborg eller kvalborg har firats i någon park, dal eller på någon nation. Något år har man även lite för berusad snurrat runt en och annan kase (brasa). Jisses vad man hållit på.
 
Förra året valde jag en miniweekend till Aten istället för Valborg, skönt även om det blev lite mycket av det goda där också. Iår jobbar jag hela dagen. Blir grillning i goda vänners lag i Källparken senare. Det enda jag köpt är en flaska rosé. Jäkligt vuxet och minimal bakisångest imorgon. Sanningen är väl att det inte blir lika roligt när man upplevt det mesta kring valborg sedan man vad 14 år.
 
Vad ni än har för er så hoppas jag att ni har roligt, umgås med de ni tycker om samt dricker varannan vatten. Tro mig, det kommer kännas lite bättre. Ät något med näring emellanåt också.