Slappna av

Tror jag haft för stort fokus, återigen, på vad vågen visar. Har blivit besatt av "quickfix" istället på att hitta glädjen i att träna, och laga mat. För det är inte roligt om det enda hjärnan säger är "du måste" istället för "du vill". Hur många gånger har jag inte bokat in passen men dagen innan eller samma dag avbokat för att jag verkligen inte vill. Jag behöver slappna av lite. Kanske ta juni och juli och inte tänka på det så mycket på det, inte ens ställa mig på vågen helt enkelt.
 
Med det menar jag såklart inte att onyttigheterna ska flöda. Jag har kollat upp några enkla men goda recept från min Paleopärm som jag tänker hålla mig till. Sluta med att tänka inte istället för okej eller mindre. Ibland är jag verkligen antingen eller. Att fixa mina "problem" innan semestern kommer inte att gå men jag kan fortfarande göra ändring som på lång sikt löser dem. Kanske lite effekt till semestern.
 
Jag har varit väldigt lat och oinspirerad när det kommer till mat. Det måste jag erkänna. Istället för att lägga tid på att handla och laga mat med bra råvaror så har det varit enklare att slänga ihop något snabbt, halvfabrikat eller köpa hem måltid. Det har resulterat i 5 kilo plus sedan november. Då ambitionen redan var att bli av med 5. Helt plötsligt är jag 10 kg från mitt mål istället för 5. Så onödigt! Men att pendla har varit en stor omställning för mig som jag inte riktigt fått kläm på rutinerna med. Jag måste kanske sluta vara frustrerad med mig själv att jag inte orkade ta tag i detta tidigare.
 
Det finns lite att ta beslut över till nästa år. Lite händer på nuvarande jobb, lite privat och funderingar om hur jag vill ha det. Vad vill jag göra? Hur ska jag göra för att lyckas? Kan iallafall säga att jag är imponerad av alla som pendlar år in och år ut, jag hatar det verkligen.
 
Jag låter lite bitter kanske just nu men... något känns inte helt rätt och jag har fastnat i en negativ spiral. Jag behöver fundera över hur jag ska lösa det. Sen är det säkert ryggsmärtan som talar lite med.