Olika kundtjänster, olika bemötanden

Hade lite ärenden igår till lite olika Företag och behövde då kontakta deras kundtjänst. Det var gott och blandat kan jag säga.
 
Nr 1.
Skulle ringa till ComHem och se över mina abonnemang där bindningstiden går ut sista december. Gör det varje år. En man svarar med trött, ointresserad röst, "aah Peter". Jag berättar om mitt ärende och han vill ha mitt personnummer, som jag förövrigt redan knappat in. Så jag frågar om det finns något erbjudande på samma pris ett år till för jag antar priset höjd när bindningstiden går ut. Får till svar "Nää det finns inget vi kan erbjuda dig, så är det". Varpå jag säger att jag varit kund så länge, något måste ni kunna göra? "Nää såhär ser det ut", fortfarande med er trött, ointresserad röst. Jag tackar för mig med att säga okej, då vet jag, dags att se mig omkring på marknaden då. "Ja gör det" får jag till svar. Tack och hej! Så nu ska jag med största sannolikhet ringa och säga upp mina abonnemang under dagen. Där jag troligtvis kommer få en deal för att vara kvar som kund.
 
Nr 2.
Kontaktade Cmore på twitter eftersom jag undrade om det går att använda deras playtjänst i Mexiko. Får till svar efter nån timme och ni kan se nedan. Trevligt bemötande och svar på min fråga.
 
Nr 3.
Insåg min tabbe att jag beställt kläder från Ellos med vanlig frakt och glömt bort att det tar nån dag att behandla beställningen. Tänkte att 2-4 dagar leverans är inga problem. Så fick ringa kundtjänst och pratade med en jättegullig tjej. Tyvärr kunde jag inte ändra leveransmetod i efterhand. Frågade då om det gick att föra en ny beställning på exakt samma varor med expessleverans så får jag skicka tillbaka det andra paketet direkt. Jadå det gick så bra så. Hon la in alla varor i ny beställning och jag fick bekräftelsen i inboxen. Jag tackade så mycket för hjälpen och pustade ut. I efterhand såg jag att hon dragit av kostnaden för expressfrakten, som ändå är på 69 kr. Det bad jag inte ens om men hon gjorde det ändå. Det är service! Hade tackat henne om jag kunnat. Hade ändå accepterat att jag skulle få betala det för att hinna få varorna.
 
Summan är att Comhem kan ju skaffa nya medarbetare, annars lär de förlora fler kunder. Cmore, som ändå får mycket skit, har lyckats få in rätt folk. Ellos ger jag en guldstjärna.