Halvvägs

Förra måndagen startade jag fasen att vänja mig av med allt onyttigt som stoppats i munnen under semestern samt all "överätning" som man säkert pysslat med också. Det har gjort att det här sötsuget infunnits sig varje kväll framför tvn och det har knappt gått att fokusera på något annat. Så det fick vara nog när det var dags att börja jobba igen.
 
Idag är det dag 10. Jag känner mig pigg, jag känner mig stark men framförallt jag känner mig motiverad. Nada sötsug alls. Jag är halvvägs i den här fasen. Nästa fredag går jag in i nästa fast och vecka 36, 37 sker den stora omvandligen till paleokost på heltid. Jag känner inget sötsug alls heller.
 
Jag känner mig bra förberedd. Om kvällarna sitter jag och kammar nätet på recept och tips. Den största utmaningen kommer vara att hitta bra och varierade frukostalternativ när jag pendlar. Även något bra mellanmål att ta med. Men tror jag har en idé och det blir nog bra för det kan antingen förberedas kvällen innan eller göras på helgen och frysas in. Jag behöver även se över lätta och hyfsat snabblagad mat till att börja med för att slippa stå hela helgen och hamna i problemet att stå vråljhungrig och laga mat när jag kommer hem vid 18.30.
 
Måndag och tisdag nästa vecka har jag bokat in 2 träningspass. Hoppas det går att genomföra båda och att jag inte har för mycket träningsvärk. Till att börja med blir det 2 pass per vecka och sen kommer jag trappa upp det med till iaf 3-4 pass. Nu ska vi få bra rutin på både kost och träning.
 
Jag har ett mål, jag känner mig motiverad och jag struntar i vad alla andra tycker. Som jag skrev på facebook tidigare, "kan vi inte umgås utan alkohol är det er loss". Jag måste göra det här för mitt eget välmående. Till att börja med blir det inget fusk alls, då är jag rädd att falla tillbaka i ovanor.
PhotoJelly

Vilken härlig motivation du har :D! Är också sockerberoende och vill så gärna försöka dra ner på sockret men det är så otroligt svårt!

Svar: Vet inte om jag är sockerberoende på det sättet. Jag kan gå perioder utan sött alls, inte sugen. Samma med alkohol. Kan ha paus i månader. Jag är inte speciellt förtjust i fika. Men jag gillar mat haha. Sen finns det perioder när allt går in utan att jag är sugen egentligen. Tror det är en blandning av sinnestillstånd och tristess. Ett bra "mellis" efter maten när jag körde vv för många år sen var 3 msk vaniljkesella och frysta hallon. Men kolisar över lag är inge bra för min kropp. Hoppas du också kan hitta din väg att minska sockret :-)
Emma